luni, 3 ianuarie 2011

Clase umane



Din clasa oamenilor puternici distingem trei ramificaţii:

1. Spirituali-Materiali
2. Spirituali
3. Materiali-Spirituali



I.1. Spirituali-Materiali

Aceştia au un nivel ridicat al cunoaşterii şi controlării sinelui, fapt pentru care îşi permit dezvoltarea şi pe plan material. Această dezvoltare va fi folosită ca o prelungire a actului de caritate de care poate da dovadă. Sunt oameni care dau fără a cere ceva în schimb.
Îşi pot folosi carisma pentru a influenţa masele de oameni (cei slabi), dar niciodată în scopuri egoiste. Sunt buni conducători, iar lumea are nevoie de ei.

I.2. Spirituali

Ei sunt cei care trăiesc în medii ce nu necesită schimburi materiale. Natura le-a predat lecţii nepreţuite despre viaţă aceasta şi nu numai. Îi putem include în această categorie pe mulţi dintre budişti, şamani, călugări şi lista poate continua.

I.3. Materiali-Spirituali

Deşi îşi cunosc extraordinar de bine sinele şi declară că sunt stăpâni pe ei înşişi, aceşti oameni pun mai mult preţ pe împlinirea dorinţelor de ordin material. Sunt mai degrabă stăpânii oamenilor, dar niciodată stăpâni pe cele mai egoiste pofte ale lor. Pentru ei viaţa este aici şi acum. A nu profita de ea este o prostie.



II. Printre oamenii slabi îi găsim pe cei materiali, care nu au habar de vreo latură spirituală a vieţii. Ei pot fi uşor cumpăraţi cu lucruri materiale.
Mai sunt cei naivi, care cred că au atins un nivel spiritual înalt cu ajutorul unor falşi învăţători. Ei sunt la fel de ignoranţi şi necunoscători.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu